tirsdag 13. januar 2015

Neglespretten 2015 avlyst - Orkan på Manger

Siste dagane før Neglespretten meldte yr.no sterkare og sterkare vind. For laurdag ettermiddag meldte yr.no 37m/s frå vest/nordvest for Mangersneset.
Åsane seilforening avlyste Neglespretten torsdag og det var nok rett. Yr.no meldte 24 m/s på Byfjorden.
Laurdag formiddag var eg i båthamna og klargjorde for den sterkte vinden. Sprayhooden var tatt ned og sikra. Det var no for seint å ta av storseglet, så eg surra tau rundt storsegltrekket slik at det ikkje kunne blafra. Sette også på ekstra fortøyningar.
I 11.30 tida laurdag var det storm frå sørvest. Rundt kl. 13 roa det seg og vinden dreia på vest, seinare vest/nordvest. Vinden auka utover ettermiddagen og det blas orkan frå ca. kl. 16 til kl. 19.


Var nede i båthamna ca. kl. 17.30. Sjølv om hamna ligg skjerma av Toskavegen bygde det seg opp store bølgjer og vinden var ekstrem. Det var berre å kryssa fingrane og la det stå til. Det var ikkje mogeleg å gå utover bryggja.
Var nede igjen i hamna i 21-tida. Då hadde det minka til storm. Var også nede i hamna igjen søndags morgon.
Det hadde gått bra. Ein fender samt plastdekselet på eitt av instrumenta hadde båst bort.
På nabobåten, ein Princess 38, hadde styrbord fortøyning framme slitna ( 3 tau) og feste på utliggjaren hadde fått seg ein trøkk.Her er X-faktor mandag ettermiddag. Vinden var då frå sørvest og opp i sterk kuling. Utliggjaren er sikra med stropper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar