onsdag 26. juni 2013

Klasseseier i Fjordsailing Shetland Race 2013

Me vann klasse NORrating 0,931 - 1,000 både på etappen Bergen -Shetland og Shetland - Bergen.
Overall var me nr. 3 av 47 båtar.

Her er bilder frå turen
2013-06 Shetland Race
Tirsdag 18.juni 2013 segla eg X-faktor til Bergen. Det var igjen tid for Shetland Race - for 10.gong for min del. 4. gong med X-faktor.
I Bergen var det registrering og rormannsmøte. Etter det segla eg vidare til Hjellestad. Var framme der kl. 22. Onsdag morgon var mannskapet på plass: Eivind, Torkjell og Magne. Då gjekk turen vidare til Marsteinen der starten skulle gå kl. 13. Flott vær og ein fin bris frå sør. Her var det berre å få opp fulle segl og segla på layline mot Shetland. Etter kvart kom den meldte vinddreiinga mot vest og me måtte segla ein meir sørleg kurs. Vinden auka litt på og me skifta til genoa 3 idet me slo og segla nordvestover. Dette var rett tidspunkt å slå på for no byrja vinden å dreia meir sørleg igjen. Flott overfart utan regn og utan sjø på dekk. Når me nærma oss Brassay kunne me setja spinnaker. Kor nære klippen kunne me gå? Store diskusjonar ombord. No minka vinden. Me kom oss greit forbi klippen, vinden auka igjen, me jibba og fekk eit flott legg nordover sundet mot mål. Var oppe i 9 knop.  Me gjekk i mål kl. 20.00.32 norsk tid, og var svært nøgde med seglasen vår.
Fredag var det fint vær på Shetland. Om ettermiddagen var det premieutdeling på det nye Mareel kino- og konsertlokalet i Lerwick. Stor stas med 1. premie i klassen.
Laurdag var det regn og vind på Shetland. Me var mellom anna på besøk hos Aage Rougnø frå Nautnes i Øygarden som var på veg heim etter å ha segla jorda rundt i 2 år - åleine - i sin Bavaria 42 cruiser. Han hadde mykje interssant å fortelja. Om kvelden var dei 4 NHS båtane, med eit mannskap på 14, samla til felles middag på Hay's dock cafe/restaurant.
Søndag var det klart for start på returen kl. 12. Regnet bøtta ned og det var ein frisk bris frå nord. Me var ikkje heilt heldige med starten, men fekk kjappt opp spinnakeren og segla forbi mange båtar på austsida av sundet. Vart nok litt overivrige og segla for nær Brassay-klippen der det var ein forfordeleg rotavind. Etterkvart kom me oss forbi. Var no langt bak i feltet. Hadde oppe Genoa 1, men det var for mykje segl etter forholda. Bytta derfor til Genoa 3 og tapte ytterlegare i løpet av seglskiftet. Var litt motlause no, men seglasen er lang og mykje kan skje. Her gjeld det å halda motet oppe! Det var meldt minkande vind og det passar betre for oss. Om natta kom det svært mykje nedbør og vindet var oppe i 10 - 11 m/sek. På morgonkvisten minka vinden, og me låg i omtrent vindstilla frå kl. 6 til 7.30 måndagsmorgonen. Feltet var ganske samla og me kunne telja 28 båtar innanfor synsvidde. Etterkvart klårna det opp og me fekk ein fin bris frå nord/nordvest. Dette passa oss godt og me kunne etterkvart setja spinnaker som me segla med til mål. Iføgje tracinga segla me oss opp frå 5.plass til 1.plass i klassen dei siste 5 timane. Me gjekk i mål ved Marsteinen kl. 19.50 måndagskvelden og hadde tross dårleg start beste tid også på returen. Dette var stort. Tysdag kveld var det premieutdeling på Hjellestad.
Takk til mannskapet som igjen gjorde ein kjempeinnsats.
Her kan du sjå trackinga av returen i reprise. Resultatlista finn du her.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar