mandag 4. september 2023

Askeladden 2. og 3.september 2023

X-faktor var med på Os seilforening sin regatta ASKELADDEN 2. og 3.september. Me segla i doublehanded-klassen og Wenche var mannskap. Berre 13 båtar var påmeldt, og av desse var 7 i DH-klassen. Me segla sørover Hjeltefjorden og heilt til Bergens seilforening fredag 1. sept. om ettermiddagen. Fin nordavind, og dette gjekk unna på 4 timar med berre storseglet oppe.

X-faktor i Bergens seilforening fredag kveld.

Laurdag segla me vidare til Blia der starten skulle gå kl 11.00. Løpet som skulle seglas var til merke Gulholmflu, vidare bort til Austevoll og til mål utanfor Våge på Tysnes. Roleg NV vind i starten. Me kom greit avgårde og fekk opp spinnakeren. Me valde å segla nært Skorpo. Det gjekk flott ei stund, men vinden minka der. Båtane som gjekk lenger ute i fjorden gjekk betre. Etter runding Gulholmflua var det bidevindsseglas bort mot Austevoll. Rundingsmerket låg lenger sør og vest enn det som viste i seglingsbestemmelsane, men me kom oss rundt. No var det strake vegen mot Våge. Vinden var oppe i 7 - 9 m/s og litt skarp vindvinkel + bølgjer til å begynna med, så me utsette å setja spinnaker. Etterkvart kom spinnakeren opp og med segla i mål med den oppe. Det vart etterkvart nesten platt lens.

Laurdag kveld var det middag og premieutdeling i Naustet hos Mandelhuset. God stemning.

Søndag kl. 11.00 skulle starten gå ved Fluøyane utanfor Våge. Sjølv om yr.no meldte 6 m/s frå sør, var det heilt vindstille. Tida gjekk, og starten vart til slutt flytta litt sør for holmane. Når starten nærma seg var vinden oppe i 8 - 9 m/s og me fekk ikkje med oss at startprosedyren vart sett i gong. Me segla litt bort frå startlina for å halda litt avstand. Me fekk ikkje med oss noko signal eller flagg. Når me såg at det såg ut som om starten hadde gått, segla me etter.  No skulle me segla til runding i Strøneosen, vidare til runding ved Bleikjo utanfor Kolbeinshamn, og til mål i Strøneosen. Igjen var me forsiktige med å setja spinnaker. Fekk den opp ved Røtingtangen. og segla spinnaker til merkerundinga i Strøneosen. No var det skarp kryss mot Bleikjo. Vinden kom etterkvart opp i vel 7 m/s. Hadde god høgde og nokonlunde god fart. Etter eit par slag runda me merket, og kunne setja kursen mot mål i Strøneosen. Me sette ikkje spinnaer på dette legget, men var likevel oppe i 8 knop . Vinden var oppe i 10 m/s. Det regna mykje på søndag. Etter målpassering segla me til Bergens seilforening der me overnatta til mandag. Mandag føremiddag segla me tilbake til Manger.

Med forsiktig segling vart det ikkje noko topplassering på oss. Me vart nr. 6 i DH-klassen der det var 6 båtar som stilte opp. Av alle båtane vart me nr. 8. Det gav likevel gode poeng i Vestland Cup for Tur&Hav 2023.

Her er resultatlista
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar