mandag 9. januar 2017

Neglespretten 7.januar 2017

Eg var tidleg oppe laurdag 7.januar og kasta loss kl. 05.55. Var framme ved Zachen kl. 08.50.
Vart litt mannefall i dag då Eivind og Magne vart forhindra i å vera med. Dermed vart det Yngve, Rolf og eg som mannskap.
Det var meldt svært lite vind.
Starten skulle gå kl 12 og då var det ein liten trekk. Me hadde god start, men pga mange tjuvstartar vart det generell tilbakekalling.
Synd. No forsvant vinden og ny start let venta på seg.
Omsider vart det ny start uten at det var noko særleg vind.
Dette vart ein tålmodghetsprøve. Når me hadde kome 50 meter frå startlinja tok straumen oss tilbake bakom startlinja.
Det kom ein liten bris og me var oppe i 3 knop. Kom oss midt i fjorden på veg til første merke nord for Strømsnesholmane. Då var det på nytt slutt på vinden og me rak sørover med opp til 1,2 knop. Det var sopass at eg måtte bruka roret som om me bakka.
Maksimaltida var 15.45, og når klokka var 15.20 var det klart at me ikkje kunne nå mål. Me var ein av dei bakerste båtane i feltet. Me braut og gjekk tilbake til Bergen.
Kun 6 av 32 båtar kom i mål. Takk til mannskapet for innsatsen.

                                Her er sporet. 1.merke, som også vart mål, ligg nord for Strømsnesholmane.                                          Straumen gjekk sørover, og når me fekk litt fart i båten gjekk me meir vestover.

Her er ein liten videosnutt. Me seglar forbi Gleden. Dette ser jo bra ut. Seinare segla Gleden forbi oss, og Gleden var mykje nærare til å koma i mål enn oss.


Har kjøpt meg GoPro Hero5 kamera. Har ikkje heilt kontroll på korkje filming eller redigering. Håper det vert betre etterkvart.
Sjå også High5Five sin video. Han kan dette:2 kommentarer:

  1. Hei Harald, takk for god oppsummering av dagen. Alltid kjekt å seile på fjorden når du er i nærheten! Bra at du har fått deg GoPro også, vi har hatt mye læring i båten av filmene vi har tatt. Vi vil gjerne invitere deg og ditt mannskap en gang på våre temakvelder der vi ser på filmene og diskuterer.

    Vennlig hilsen High5five, Eivind Wiik

    SvarSlett