søndag 17. mars 2013

Isbjørnseilasen 16.03 2013

Laurdag 16.mars var det klart for Isbjørnseilasen med Bergens seilforening som arrangør. Eg segla frå Manger til Kvitturspollen på fredag. Laurdags morgon kom Karl Otto Book og strama opp riggen. I halvelletida kom mannskapet som denne dagen var Eivind Tysse, Torkjell Tolo, Magne Iversen, Bjørn Rundhovde og Rune Fanebust. Me gjorde oss klare og kom oss på fjorden så pass tidleg at me fekk tid til å segla litt, få opp spinnakeren og ta eit par jibbar. Dette var også første regatta med nytt storsegl. I startområdet var det mellom 4 og 7 m/s vind frå sør- søraust. Starten gjekk kl. 12.05. Ingen enkel startline og me kom heller ikkje så godt ut. Det var trangt på kryssen fram til første merke. Me runda likt med Gleden. På sløren mot Tangeflua segla me bra. Me rekna med at vinden ville vera sterkare i Lerøyosen og over Korsfjorden så me skifta til G#3. Dette gjekk bra men vinden var ikkje sterkare her. Når me nærma oss Korsfjorden minka det på vinden og det var skvalpesjø. No fekk me ikkje fart i båten og tapte mykje til konkurrentane. Midt på Korsfjorden på veg mot Kyrholmen i Austevoll skifta me igjen til G#1. No auka vinden på og seglføringa var i meste laget. Me runda Kyrholmen og fekk opp spinnaker. Dermed var det ganske platt lens tilbake mot Lerøyosen. Både Gleden, Hanna Marie og Silje var no godt framfor oss (alle med lågare lystal enn oss !). Vinden var no 5 - 6 m/s. Ved Tangflua hadde me nådd igjen Silje. No var det skarp slør mot Spikaren. På denne strekninga segla me litt frå Silje og nærma oss Hanna Marie. Ved runding Spikaren hadde med ei flott spinnakersetjing og så bar det mot mål. Det vart ein 5.plass etter dei 3 før nemnde båtane. I tillegg slo Tina for II, lys 1,16, oss. Dette var ikkje dagen for oss. Fekk det ikkje heilt til. I ettertid ser eg at me skulle ha segla med G#1 heile tida. Det var no ein fin dag på sjøen med fin temperatur og utan nedbør. Ette regattaen segla eg heimatt til Manger. Var i hamn kl. 20.05 om kvelden.
Her er nokre bilder frå regattaen. Dei fleste er tatt av Jan Hjellestad i Bergens seilforening. Klikk på lenka: https://photos.app.goo.gl/wK5jjuEeNCxfodxS9
Her er Bergens seilforening sitt fotoalbum frå Isbjørnseilasen. På første bildet ser du X-faktor i fint driv mot Kyrholmen i Austevoll.

1 kommentar:

  1. Linken med bilder fungerer ikkje lenger. Her er ny link til Google foto: https://photos.app.goo.gl/wK5jjuEeNCxfodxS9

    SvarSlett